Vijf mooie vakantiehuizen op het Hongaarse platteland.
Tegen verlaagde prijzen, want ook in tijden van crisis willen we een leuke vakantie hebben!

Welkom op onze site.

U vindt hier informatie over ons aanbod aan vakantiehuizen (vijf in totaal), de omgeving waarin ze liggen en over Hongarije in het algemeen. Wij hopen hiermee ons enthousiasme voor dit mooie en aangename land met u te kunnen delen.

Wat maakt ons zo enthousiast? De rust en de ruimte natuurlijk: Hongarije is twee keer zo groot als Nederland maar telt niet meer dan 10 miljoen inwoners, van wie ruim 2 miljoen in de hoofdstad Boedapest. De prachtige en op veel plaatsen nog onaangetaste natuur: de puszta’s in het Midden en Zuiden met een afwisseling van bossen en kleurige velden, het Bükk-gebergte in het Noorden met zijn vergezichten, bossen en grottenstelsels, de meren en rivieren, natuurlijk de Donau maar ook de Tisza, die unieke natuurgebieden doorsnijdt en waar vele vogels een ideaal leefgebied vinden. Overdag de wijdse luchten en 's nachts, wanneer het op veel plaatsen aardedonker is en volkomen stil, de indrukwekkende sterrenhemel.

Maar ook de cultuur: bruisend Boedapest, de vele kleinere stadjes en dorpjes, waar de sporen van eeuwen geschiedenis zichtbaar zijn in gebouwen en volkskunst. Het kalme levenstempo, de gezelligheid van restaurants, koffiehuizen en terrassen. De traditionele keuken, veelzijdiger dan de bekende goulash ("gulyas"). De voorzieningen, die verrassend compleet zijn: in winkels, op markten, in speciaalzaken en in de kenmerkende kiosken die u overal tegenkomt. En dit alles voor zeer plezierige prijzen!

En natuurlijk het aangename klimaat: 's zomers wordt het er tussen de 25 en 35 graden, met vaak 's avonds of 's nachts een verfrissend regenbuitje. Al vroeg in het voorjaar en tot ver in de herfst nog steeds rond de 20 graden. En 's winters koud met dikke pakken sneeuw. Er kan dan ook uitstekend worden gewandeld, gefietst, gevist en paardgereden en in het Noorden komen steeds meer voorzieningen voor wintersport, met name langlaufen.

In het pusztagebied ten zuiden van Boedapest tussen Donau en Tisza, bieden wij drie mooie en rustig gelegen boerderijtjes ("tanya’s" in het hongaars) te huur aan, gerenoveerd en ingericht als vakantiehuis.
In het Bükk-gebergte, ten Noordoosten van Boedapest, bieden wij twee gerestaureerde huizen ("házak" in het hongaars) als vakantiehuis aan, gelegen aan de rand van een dorp, met uitzicht op de bergen en dichtbij het Bükk - nationaal park.


Kijk op de volgende bladzijde voor meer informatie over de boerderijtjes.
Kijk op de volgende bladzijde voor meer informatie over de huizen.
Design & Coding by Blue Moon IT